Öfkesini kontrol edemeyip, şiddet uygulayanların dürtü bozukluğu yaşadığını belirten Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Barış Önen Ünsalver, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, erkeklerin öfke kontrol güçlüğü yaşadıklarını ve bunu kabul etmediklerini söyledi.
Bu sorunun doğru yönlendirmelerle aşılabileceğine işaret eden Ünsalver, her yıl 25 Kasım'da kadına uygulanan şiddete dikkati çekmek amacıyla etkinlikler düzenlendiğini hatırlattı.
Ünsalver, tüm dünyada yaygın şekilde görülen kadına yönelik fiziksel ve psikolojik şiddetten çocukların da ciddi şekilde etkilendiğini aktararak, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Öfkesini doğru kanaldan akıtamayan kişiler, çevresine zarar veriyor. Aynı zamanda kadına şiddet uygulayan kişilerin de dürtü bozukluğu yaşadığı dikkati çekiyor. Bu durumu kabul etmeyenlerin profesyonel destek almadıklarına ve her daim kendilerini haklı gördüklerine şahit oluyoruz. Kadın, şiddete karşı geldiğinde daha fazla şiddete maruz kalıp, bir süre sonra dayağı hak ettiğini düşünebiliyor, yani kendini koruyamaz hale geliyor. Aileler de 'ne yapalım eşin, çekeceksin' mantığıyla yaklaşıp kızlarına sahip çıkmayınca devletin bu durumu önleyici rolü büyük önem kazanıyor.
ERKEKLER HORMONLARI BAHANE ETMESİN
Ayrıca basında yer alan 'terk ettiği kocası tarafından öldürülen kadın' haberleri de zaten korkmuş kadının kendisini iyice çaresiz hissetmesine neden oluyor. Şiddet uygulama, bir dürtü kontrol bozukluğudur. Erkekler, testosteron hormonunun etkisiyle agresif davranışlara, kadınlara göre daha meyillidir. Ancak bu agresif dürtüleri spor gibi fiziksel bir faaliyete ya da iş hayatındaki yaratıcılığa dönüştürmek de mümkün."
NTV
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...