E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Elektriğe Yeni Zam Yolda  

Türkiye Elektrik Ticaret A.Ş. (TETAŞ) toptan sattığı elektriğe 1 Ekim’den geçerli olmak üzere yüzde 34 oranında zam yapılması için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’na (EPDK) başvurdu. Bunun nihai tüketiciye etkisi ise yüzde 10-15 arasında hesaplanıyor. EPDK’nın TETAŞ’ın bu başvurusunu yarın yapılacak olan Kurul toplantısında karara bağlaması bekleniyor.

3.09.2008 - 14:44
Elektriğe Yeni Zam Yolda

NTVMSNBC - Reuters’a bilgi veren Enerji Bakanlığı’ndan bir yetkili, petrole bağlı olarak son dönemde doğalgazda meydana gelen yaklaşık yüzde 50’lik fiyat artışının, 1 Temmuz’da yürürlüğe giren maliyet bazlı fiyatlandırma mekanizmasının TETAŞ’ın zam yapmasını zorunlu kıldığını belirterek, “EPDK’nın onaylaması durumunda bunun nihai tüketiciye yansıması yüzde 10-15 civarında olacak. Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ’nin (TEDAŞ) de bu çerçevede EPDK’ya başvurması gerekecek” dedi.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, EPDK’nın TETAŞ’ın tarifesini onaylamasının ardından 1 Ekim’den itibaren kilowattsaat (KWh) başına elektrik fiyatı 10.74 YKr’den, 14.39 YKr’ye yükselecek.

Maliyet bazlı fiyatlandırma mekanizması çerçevesinde EPDK, TETAŞ’ın toptan elektriğe 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere yüzde 12.7 zam yapılmasına ilişkin tarife başvurusunu da onaylamıştı.

Yetkili, elektriğinin yüzde 40’a yakınını TETAŞ’tan alan TEDAŞ’ın bu maliyet artışından etkileneceğini kaydederek, serbest piyasada özel sektör şirketlerinden yüksek bedelle alınan elektriğin de yansımasının yapılacak artışta katkısı olacağını bildirdi.

YILBAŞINDAN BU YANA YÜZDE 44 ZAMLANDI
Hükümet, daha önce, bu yıl Ocak ayından geçerli olmak üzere konutlarda yüzde 15, sanayide yüzde 10 olarak zam yapılmasını kararlaştırmış, enflasyon güncellemesinin etkisiyle bu oranlar tüketiciye konutta yüzde 19.5 ve sanayide de yüzde 12 olarak yansıtılmıştı. Yeni sistemin devreye girmesinin ardından EPDK, TEDAŞ’ın nihai tüketiciye satacağı elektrik fiyatının 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere ev ve işyerlerinde yüzde 21, sanayide ise yüzde 22 artırılmasını kararlaştırmıştı. Böylece yılbaşından bu yana konutta toplam yüzde 44.6, sanayide ise toplam yüzde 36.6 oranında zam yapılmıştı.

Botaş da hızla artan petrol fiyatlarına bağlı olarak 1 Haziran’dan geçerli olmak üzere, konutlarda yüzde 7.4 ve sanayide yüzde 8.3, ardından da 1 Ağustos’tan geçerli olmak üzere konutlarda yüzde 16.88, sanayide de yüzde 18.77 oranında zam yapmıştı. Böylece elektrik üretiminin ana girdilerinden olan doğalgaza bu yıl içinde şu ana kadar konutta toplam yüzde 25.5, sanayide yüzde 28.6 zam yapılmış oldu.

YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
SABRİYE 28 Ağustos 2008 Perşembe 

ŞİMDİ BU YORUMLARA VE GÜLÜN SÖZLERİNE BAKARAK,SEVGİLİ ADAŞIM SABRİYE OKKIR HANIM EFENDİ.GÜLÜ VE OKKIRIN ÖLÜMÜNDEN SEBEB OLAN İNSANLARI ,İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE VERSE NE OLUR.EMİN OLUN KIYAMETLER KOPAR ,SİTE HABERİNDEN VE YORUMLARDAN HARİÇ ,BU SÖYLEMLERİ ZATEN TÜM KAMU OYU BİLİYOR

Yorumu oyla      18      10  
Kutluk Kargaoğlu 28 Ağustos 2008 Perşembe 

GÜL SAPTIRIYOR. OKKIR İÇİN DE YETKİSİ VARDI AMA OYNANAN OYUNUN İÇİNDE YER ALDIĞI İÇİN BUNU YAPMADI. AMAÇLARI KANI KIRMIZI DEĞİL DE YEŞİL AKANLARI AFFETMEK. ZATEN GÜL DEVLETİN ZİRVESİNİ İŞGAL ETMİŞTİR. CUMHURİYET SAVCILARININ KAMU HAKKINI KORUMAK İÇİN GÜL'Ü MAHKEMEYE ÇIKARMALARI GEREKMEKTEDİR. ÇÜNKÜ SUÇLAMA AHLAK DIŞI BİR CÜRÜM İÇİNDİR.

Yorumu oyla      18      10  
BAM TELİ 28 Ağustos 2008 Perşembe 

Geçen yıl, seçimin yapıldığı gün Hürriyet ’Sezer duruşu’ başlığı ile çıkmıştı. Gül’ün, seçimden bir gün önce ’kırmızı ışık’ta durarak Sezervari bir duruş sergilediğini yazmıştı. Ama daha sonra aynı Cumhurbaşkanı, Sezer’in hiçbir zaman yapmadığını yaptı ve bir işadamının ultra lüks yatında tatil yaptı. Yemin ettikten sonra Cumhurbaşkanı olarak yaptığı ilk konuşmasında, laiklik ve demokrasi vurgusu yaptı, "Kapım herkese açık, Allah beni mahcup etmesin" diye konuştu. Laiklik konuşmasına karşın kurucusu olduğu parti, laikliğin odak noktası olmaktan mahkûm oldu. ’AKP medyası’ tarafından Gül’ün "Çankaya Köşkü’nü halka açacağı" yazıldı. Aradan bir yıl geçti, böyle bir uygulaması olmadı. Ve Vatan’da yayınlanan TNS Piar şirketinin anketi... Geçen yıl yapılan ankette ’güvenilirlik’ sıralamasında 1. sırada Ordu, 2. sırada da Çankaya Köşkü (Sezer) vardı. Bu haziran ayındaki ankette ise Ordu 1. sıradaki yerini korurken, Çankaya Köşkü (Gül) % 66’dan 57’ye, yani 4. sıraya inmişti.

Yorumu oyla      18      10  
BAM TELİ 28 Ağustos 2008 Perşembe 

Sezer rektör atamalarında ve diğer uygulamalarının hepsinde Anayasayı temel alarak hareket ediyordu... GÜL de aynı Anayasayı temel alarak hareket ediyor ama düşmanlarına, muhaliflerine yeminine aykırı taraf olup atamalarını bu kıstasa göre gerçekleştiriyor...

Yorumu oyla      18      10  
vesayire 28 Ağustos 2008 Perşembe 

Rektörler meselesine gelirsek.Bu konuda Sezermi daha taraf davrandı Gülmü bence abes bir tartışma.Rektörlerin bu şekilde belirlenmesi yanlış zaten.YÖKü savunmuyoruz değilmi ayrıcada.Benim bu konuda savunacağım bir tavır yok.Ancak sen,atama işinin yanlışlığına değilde atananların niteliğine üzülmüş durumdasın.Militan tavır sadece soldan çıkmıyor biliyorsun.Senin tavrında militan mesela.Laiklik bendede başka boşver.Sendende bendeki kadar bir çaba bekliyorum.

Yorumu oyla      18      10  
anti @ virüs 28 Ağustos 2008 Perşembe 

4959 sayılı Topluma Kazandırma Yasası, 6 Ağustos 2003'te yürürlüğe girdi. 6 Şubat 2004'te yürürlükten kaldırıldı. Dönemin İçiçleri Bakanı Abdulkadir Aksu, 1 Mayıs 2005 tarihinde bir soru önergesine verdiği yanıtta, 4959 sayılı yasadan, bugüne kadar ceza ve tutukevlerinden 2 bin 980, cezaevinde olmayan ancak kendiliğinden teslim olan bin 360 olmak üzere toplam 4 bin 340 kişinin yararlanma talebinde bulunduğunu açıkladı.Resmi olmayan verilere göre, bu yasadan Hizbullah, İBDA-C gibi radikal dinci örgüt üyelerinin yararlanma oranı yüzde 70'ler seviyesinde. Hatta Sivas'ta 37 aydının diri diri yakıldığı Sivas Katliamı davası sanıkları da yararlanmak için başvurdu. AKP'nin eğilimi bu kişilerin de yasadan yararlandırılması yönündeydi ancak, kamuoyundaki tepkiler üzerine hükümet geri adım attı.

Yorumu oyla      18      10  
vesayire 28 Ağustos 2008 Perşembe 

AKP nin ve ondan önceki iktidarında anayasaya uymadığını düşündüğü kanun tekliflerini veto ediyordu doğru.Sn.Sezer için bir çelişki söz konusu değil.O bir hukukçu.Hükümet işler olmak için yasalara uyacaktı.Bende o makamda otursam yasaları deldirmezdim.Anayasa kitapçığınıda Ecevit"in kafasına yada yüzüne atmamıştı.Yasalara uygun olmayan bir kanunla ilgili olarak nerede yazıyor bu sorusuna burada diyerek kitabı masada Ecevite doğru itmiştir.Sertçe olabilir bu ama bu kadar.Krizin nedenide değildi.

Yorumu oyla      18      10  
SABRİYE 28 Ağustos 2008 Perşembe 

OLDU..ERBAKANINN KANI OKKIRDAN DAHAMI KIRMIZIYDIDA, ONU AFFEDİP ÖBÜRÜNÜ ÖLÜME YOLLADINIZ.BU ALLAH VAR YA SİZE ONUN BEDELİNİ AYRICA SORSUN

Yorumu oyla      18      10  
vesayire 28 Ağustos 2008 Perşembe 

Avcıoğlu sorunun kolay olanından başlayayım.Sayın Sezer evet bencede fazla içine kapatmıştı kendisini.Ancak o makam aslında öyle bir makam.Etkisiz eleman gibi.Şimdilerde Sn.Gül farklı davranıyor.Peki sence bu hangi işe yarıyor.RTE"DAN ROL ÇALMAYA ÇALIŞMIYORMU?Cumhurbaşkanlığı nedir? sen bana sorarken bu soruları bir bilgin(fikrin değil)varmıydı?Gül insanları topluyor,yemek yiyor,bilmiyorum ne konuşuyor peki bu bize ek maliyetten başka ne getiriyor?

Yorumu oyla      18      10  
vesayire 28 Ağustos 2008 Perşembe 

Avcıoğlu,2008 yılında hala eteklimi pantolonlumu yazan önemli değil diyerek aslında biraz baltayı taşa vurmuşsun ama neyse.Doğru olan sadece benim tek taraflı bakmayışım.Senden farklı düşündüğüm belli ama kimseye haksızlık yapmamaya itina ediyor oluşum hoşuna giden.Ben henüz bir ortak nokta yakalayamadım sende, bu anlamda.Sana haksızlık yapmıyorum değilmi?Sen henüz hem nalına hem mıhına durumunda değilsin.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜSİAD Raportörünün AB Kaygısı
TÜSİAD Türkiye'de Bölgesel Farklar ve Politikalar" raporunu yazan Doç. ...
KEY'de SSK'lının Sorunu Çözülüyor
Konut Edindirme Yardımı'na (KEY) ilişkin hak sahibi listelerinde sadece ...
GSM Operatörlerine Ceza Yağdı
Reklam Kurulu'ndan GSM operatörlerine ceza yağdı. Kurul, yaptıkları reklamlarda ...
 
Kredi Kartını Neden Kullanıyoruz?
Yapılan bir araştırma sonucunda, Türk halkının neden kredi kartını bu ...
Borsa Güne Düşüşle Başladı
İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, dün ikinci seans kapanışına göre ...
İhracattan Geri Dönen Ürünler İç Piyasada
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, ihracat sırasında alıcı ülke limitlerine ...
 
Petrol Düşüşte, Dolar En Yüksekte
Ham petrol fiyatları 110 doların altına indi. ABD Doları dünyanın önde ...
Yaşlılara Rakama Göre Ödeme
Yaşlı ve özürlü aylıkları, doğum yılının son rakamına göre, ödeme dönemlerinin ...
İhracat 130 Milyar Dolara Yaklaştı
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ağustosta ihracatın geçen yılın aynı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
PETROL
premier lig
Beycan ÜÇKARDEŞ
yargıtay
uefa
EURO2016
İtalya
karadeniz
deprem