McDonald's Asya, Pasifik, Ortadoğu ve Afrika Kurumsal İlişkiler Başkan Yardımcısı Liam Jeory, dünyanın en obez insanlarının olduğu ülkelerde McDonald's faaliyeti bulunmadığını belirterek, “Ortalama bir insan McDonald's'a ayda bir gider. İnsanlar bir ayda geri kalan 99 öğünü nerede yiyor? Fast food'u suçlamak işin en kolayı” dedi.
Jeory, McDonald's'ın 33 bin bireysel işletmenin bir araya geldiği toplu bir işletme olduğunu, aile restoranı işi yaptığını söyledi.
Fast food yiyeceklerin obeziteye yol açtığına ilişkin iddiaları da yanıtlayan Jeory, “Dünyanın en obez insanlarının olduğu ülkeler var ve buralarda McDonald's faaliyeti yok. Tonga Adası buna bir örnek. İnsanlar ayda ortalama 100 öğün yiyor. Ortalama bir insan McDonald's'a ayda bir gider. İnsanlar bir ayda geri kalan 99 öğünü nerede yiyor? Fast food'u suçlamak işin en kolayı. Çünkü o zaman insanlar yediğinin geri kalanına bakma ihtiyacı hissetmiyor. Büyük bir şirketseniz, büyük bir hedefsiniz, gerçek bu” görüşlerini ileri sürdü.
Ne yiyeceklerine insanların kendisinin karar vereceğini söyleyen Jeory, “Bizim sorumluluğumuz iyi kalitede yiyecek ve insanların ne yedikleriyle ilgili bilgi sunmak” dedi.
Jeory, dünyada çeşitli yerlerde hükümetlerin kalorileri kontrol etmeye ve buna bir standart koymaya çalıştığına da işaret etti.
Liam Jeory, “İyi yiyecek nedir tanımını koymaya çalışıyorlar. Hamburgeri test ettikleri zaman gayet iyi sonuçlar çıkıyor. Çünkü kalori yüksek değil, yağ yüksek değil, içinde vitamin, protein, lif var” şeklinde konuştu.
Türkiye pazarının gelecek vadettiğine de işaret eden Jeory, McDonald's'ın bütün yöneticilerinin Türkiye'ye gelmekten çok memnun olduklarını kaydetti.
“119 ENGELLİ ÇALIŞANIMIZ VAR, YARISI DA ZİHİNSEL ENGELLİ”
McDonald's Türkiye Genel Müdürü Hakan Serim de dengeli beslenmenin önemine işaret ederek, “Bizim restoranlarımızda, internet sitemizde, tepsi öğünlerimizde ne yediğiniz, ürünlerin içinde ne kadar kalori, yağ olduğu, günlük ihtiyacınızın ne olduğu çok açık belirtiliyor” dedi.
Bu yıl 26 restoran açtıklarını ifade eden Serim, 2006'dan itibaren her yıl yüzde 15-20 arası büyüdüklerini, 2011 yılındaki büyümelerinin de bundan aşağı kalmayacağını kaydetti.
Sosyal sorumluluk projelerinden de bahseden Serim, “Kendi restoranlarımızda 4 bin çalışanımız var. 10 bin çalışan da tedarikçilerle düşündüğünüzde 14 bin çalışan ediyor. Bu çalışanlarımız içinde 119 tane engelli arkadaşımız var. Bu engellilerin yarısına yakını da zihinsel engelli. Bunlar restoranlarımızda çalışıyorlar ve bunu da aslında sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz” dedi.
McDonald's Çocuk Vakfı'nın şimdiye kadar yaklaşık 100 bin çocuğa ulaştığını ve buraya 1 milyon dolarlık kaynak aktardıklarını anlatan Serim, “Hastanede yatan çocukların sağlığı ve mutluluğu için projeler yapıyoruz. Hastanelerde aile odaları, uzun süreli kalan çocuklar için hastanede derslikler yapıyoruz” diye konuştu.
GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile birlikte Urfa'da 20 bin çocuğu göz taramasından geçirdiklerini belirten Serim, projeye bu yıl Gaziantep'te devam edeceklerini kaydetti. (AA)
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...