NATO Genel Sekreterliği'ne Nisan ayında seçilen Danimarka eski Başbakanı Anders Fogh Rasmussen, göreve başladığı ağustos ayına kadar aldığı başbakanlık maaşını hazineye geri iade etti.
Genel sekreterliğe seçilmesiyle başbakanlık görevinden istifa ederek sade milletvekili olan Rasmussen, maaş almaya devam etmişti. Aylık başbakanlık maaşı olarak 124 bin kron alan Anders Fogh Rasmussen, geçtiğimiz günlerde "haketmeden aldığını düşündüğü" yaklaşık 500 bin kronu hazineye geri iade etti.
Rasmussen'in bu davranışı 'asil' olarak tanımlandı. Başbakan yardımcılığını bırakmasına rağmen aynı maaşı almaya devam eden Muhafazakar Parti eski lideri Bendt Bendtsen'in davranışı büyük tepki çekmişti. Ancak Bendtsen tepkilere rağmen aldığı maaşı iade etmemişti.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...