İLAÇ geliştirme çalışmalarının geldiği nokta ve özgün ilaç tasarımının her yönüyle tartışıldığı ve 3 gün sürecek BAU 3. Uluslararası İlaç Tasarım Kongresi başladı. Kongre Başkanı, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Durdağı, yeni bir ilacın keşfi için 5-10 bin molekülün incelendiğini ve 3-6 yıl sürerek yaklaşık 330 milyon dolara mal olduğunu belirterek “Bilgisayar üzerinden yapılan ilaç tasarımı çalışmaları ilaç Ar-Ge’sindeki bu zorlu süreçleri 2-3 haftaya düşürüyor. Maliyeti de önemli oranda azaltıyor. Söz konusu teknolojilerle yakın gelecekte daha fazla ilaç, daha kısa sürede ve daha ucuza geliştirilebilecek” dedi.
ABD’de kanser üzerine araştırmalarını sürdüren Georgetown Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Departmanı’ndan Prof. Dr. Aykut Üren ise, geliştirdikleri ilaçlardan birinin önümüzdeki 6 ay içinde hastalar üzerinde denenmeye başlanacağını duyurdu.
ALZHEIMER’I DURDURDU
Medipol Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji ABD Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güzel de tedavisi olmayan, herhangi bir ilaç geliştirilememiş kanser, Alzheimer, MS ve ALS gibi hastalıklar üzerinde çalıştıklarını belirterek 300 hastada denenen ilacın yüzde 66 oranında hastalığı durdurucu etkilerinin gözlendiğini kaydetti. Dünyada 2 milyar kişinin fazla kilolu olduğunu ve dünyanın obezite tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirten Güzel, keşfinde katkısının olduğu bir diyabet ilacı hakkında da bilgi verdi.
star
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...