Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, lösemiye yol açan unsurların arasında son zamanlarda giderek önem kazanan psikolojik faktörlerin de göz önüne alınması gerektiğini belirterek, "Özellikle çocuklarda ortaya çıkan ani şoklar, büyük üzüntüler, aşırı kıskançlıklar, depresyonlar lösemi gibi hastalıkları tetikleyen faktörlerdir" dedi.
Ezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kan hastalığı olan löseminin, kan hücrelerinin yapım yeri kemik iliğinde ortaya çıktığını söyledi.
Löseminin birçok şekilde kendisini belli ettiğini anlatan Ezer, "Nedensiz burun ve diş eti kanamaları, deri altında noktasal kanamalar, nedensiz morluklar, lenf bezleri, karaciğer ve dalakta büyüme, kansızlığa bağlı halsizlik, yorgunluk ve solukluk, bacak kemiklerinde ağrı, görme bozuklukları ve baş ağrısı, löseminin en çok görülen belirtileridir" diye konuştu.
Ezer, löseminin her yaşta görülmekle birlikte en sık 1-8 yaşlarında ortaya çıktığını belirtti.
Ezer, kanserden korunmak için özellikle yoğun radyasyon yayan cep telefonları, tabletler, bilgisayar ve televizyonun mümkün olduğunca az kullanılması gerektiğine işaret etti.
Çocukların da dünyaya geldikleri andan itibaren tüm yaşamlarında kanser yapabilen bütün zararlılardan uzaklaştırılması gerektiğini aktaran Ezer, "Özellikle çocuklarda ortaya çıkan ani şoklar, büyük üzüntüler, aşırı kıskançlıklar ve depresyonlar lösemi gibi hastalıkları tetikleyen faktörlerdir" dedi.
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...