Çocukluktaki dengesiz beslenmenin de obeziteye neden olduğu bildirildi.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Arif Bahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerin gelişmesiyle çalışan annelerin sayısının arttığını söyledi.
Bu durumun bazen çocuklardaki yemek yeme alışkanlıklarının bozulmasına ve obezite riskinin ortaya çıkmasına neden olduğunu belirten Bahar, şöyle konuştu:
"Obezitenin ortaya çıkmasında dengesiz beslenme önemli rol oynuyor. Yüksek kalorili ve fast food türü gıdaların çok sık tüketilmesi, hızlı yemek yeme, öğünler arasında uzun ya da kısa süreler olması, gece yatmadan önce yemek yeme gibi alışkanlıklar, dengesiz beslenmeyi oluşturmaktadır. Obez kişilerin beslenme öykülerine bakıldığında, çocuklukta çok miktarda şeker, şekerli, yağlı ve hazır gıda tüketimi vardır."
Aşırı kilolu çocuklar için abur cubur, reçel, bal, yağ, ekmek, makarna, mantı gibi yağdan ve karbonhidrattan zengin gıdaların tüketiminin sınırlandırılması, hamburger, pizza, tost gibi hazır yiyeceklerin tamamen yasaklanması gerektiğini vurgulayan Bahar, şöyle devam etti:
"Bunların yerine taze meyve, sebze ve kuru baklagiller gibi posalı yiyeceklerin tüketilmesi, beslenme içeriğinin düzenlenmesi bakımından önemlidir. Çocuklar büyüme çağında olduğu için kısıtlı diyet uygulanması gelişimlerinde olumsuz etkiye neden olabilir. Burada yapılması gereken, büyümeyi sağlayacak yeterli kalori, protein karbonhidrat ve yağ içeriği bakımından dengeli olan diyetler uygulamaktır."
aa
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |