Webit Kongresi, Haliç Kongre Merkezi'nde devam ediyor. Kongrede girişimcilerin iş fikirlerinin sergilendiği "IoTHackathon" alanında başlangıç düzeyindeki iş fikirleri, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Farklı ülkelerden katılan girişimcilerin bilişim alanındaki projelerini sergilediği alanda, sanal gerçeklik teknolojisi ve eğlence sektörü firması Codemodeon'un Kurucu Ortağı Yağız Hatay AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
Webit Kongresi'nde sanal gerçeklik konseptini tanıttıklarını anlatan Hatay, "Bu aslında kafa hareketlerini algılayabilen bir gözlük, sizin vücut hareketlerinizi takip eden bir sensör yardımıyla da kendi projemizi gerçekleştirdik. Bu projede sanal dünyayla gerçek dünyayı iç içe barındırmaya çalışıyoruz. İnsanların yükseklik korkusunu körükleyecek bir oyun, burada bugün tanıtımını yaptığımız proje" bilgisini verdi.
Sanal gerçeklik konseptinin bebek adımlarıyla ilerlediğini aktaran Hatay, bu konseptin ilk etapta eğlence ve oyun gibi alanlarda kullanıldığını söyledi.
"Hayal gücüyle sınırlıyız, yapabileceğimiz şeylerse sınırsız"
Heyecan severlerin standa kurulan bir tahtanın üzerinde düşmemeye çalışarak yürümesini bir oyundan çok deneyim olarak adlandırdıklarını belirten Hatay, şunları anlattı:
"İnsanlar burada sinemayı izlerken bir anda filmin başrol oyuncusuna dönüşüyorlar. Bu filmde kullanıcı bir anda kilitli bulunduğu binada açılan bir pencereden çıkmaya çalışırken buluyor kendini. Karşı binaya doğru gerilen tahtadan düşmeden yürümeye çalışıyor."
Tasarlanan ve tasarlanması muhtemel olan oyun alanlarının geniş bir kategoride bulunduğunu belirten Hatay, "Biz hayal gücüyle sınırlıyız, yapabileceğimiz şeylerse sınırsız. Uçmak da mümkün, futbol, basketbol gibi konseptleri barındıran oyunlarımız da var" dedi.
Oculus-rift adlı cihazların şu anda sadece yurt dışından temin edilebildiğini aktaran Hatay, cihazın fiyatının 400 dolar civarında olduğunu kaydetti. Cihazın kullanımın artmasıyla cihaza içerik teknolojisi sağlamayı hedefleyen firmalardan olmak istediklerini belirten Hatay, cihaz ve eğlence konseptinin fuar ve festival gibi etkinliklerde kullanımının arttığını da dile getirdi.
Bu yıl altıncısı düzenlenen, dijital platformlarla teknoloji dünyasını bir araya getiren etkinliğe, 200'ün üzerinde konuşmacı katılıyor. Bilişim çevrelerinin görüş alışverişinde bulunduğu etkinlik, bu akşam sona erecek.
aa
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...