Çin'de ismi "Li" olanlar bankalarda hesap açtıramıyor. China Daily gazetesinin haberine göre, Çin'in güneyinde Guangdong eyaletinde "Li Cün" adlı bir müşteri bankada hesap açtırmak istediğinde, banka yetkilileri Li'ye hesap açamayacaklarını söyledi.
Li'ye bankada kayıtlı 300 tane daha "Li Cün" adlı müşteri olduğunu söyleyen yetkililer, mevcut hesaplarda bile birçok karışıklık olduğunu ve bu nedenle yeni bir "Li Cün"u daha kabul edemeyeceklerini belirtti.
Bu hadisenin başına ilk kez gelmediğini, Çin'in birçok yerinde isminin yaygınlığı nedeniyle buna benzer birçok durumla karşılaştığını söyleyen Li, dikkate alınırsa eğer bankaya dava açacağını kaydetti.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...