CNN TÜRK - Küresel krizden herkesin etkilenebileceğini, kimsenin muaf olmadığını vurgulayan Şimşek, ancak Türkiye başta olmak üzere Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgenin bu krizin etkilerinden çok hızlı bir şekilde kurtulabileceğini
kaydetti.
Bakan Şimşek, Türkiye’deki ekonomik göstergelerin de Türkiye’nin bu krizden ne kadar az etkileneceğini gösterdiğini belirterek, gerek hane halkı borçlarının düşük olmasının gerek kamu finansman dengesinin gerekse de bankacılık sistemindeki güçlü yapının Türkiye’nin durumunu desteklediğini ifade etti.
Dünyanın yüzyılın en büyük kredi krizini yaşadığının altını çizen Şimşek, ayrıca bir durgunluk riskinin de bulunduğunu belirterek, "Toplantılardaki öneriler, Keynesyen ekonomik yaklaşımlara paralel gibi oldu" dedi.
Şimşek, forum çerçevesindeki toplantılarda her ülkeye uyan tek bir reçetenin olmadığı konusunda görüş birliğine varıldığını, ancak bu dönemde global ekonominin yaşaması ihtimali bulunan durgunluğun ne kadar kısa ve yüzeysel bir düzeyde tutturulabileceğine yönelik görüş ve önerilerin ele alındığını söyledi.
Küresel kredi krizi ile mücadelede para ve maliye politikasının önemli bir unsur olduğunu ifade eden Şimşek, toplantılarda, ele alınan üç ana konu başlığını şöyle sıraladı:
"Ciddi bir şekilde donmuş durumda bulunan dünya finansman sisteminin yeniden açılması, krizin reel ekonomiye geçişinin sınırlandırılması, bu türden krizlerin bir daha olmaması için gerekli derslerin çıkartılması."
Bakan Şimşek, Dünya Ekonomik Forumu tarafından düzenlenen toplantıda, bölgesel bir toplantı olmasına ve küresel finansal krize rağmen katılımın nitelik ve nicelik olarak çok iyi durumda olduğuna işaret etti.
Şimşek, toplantıya, Türk özel sektörününü katılımının da katkısının da dikkat çekici olduğunu vurguladı. Toplantıların sonucunda belli noktalarda görüş birliği yaşandığını belirten Şimşek, özellikle "Türkiye’nin orta ve uzun vadede muazzam bir potansiyele sahip olduğu" konusunda görüş birliğinin bulunduğunu vurguladı.
Şimşek, bütün bölgeyi ilgilendiren böyle bir toplantının Türkiye’de yapılmasının da Türkiye’nin kat ettiği mesafeyi gösterdiğini belirtti.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...