Volkswagen'in (VW) ürettiği bazı dizel araçların emisyon testlerinde manipülasyon yapıldığının ortaya çıkmasıyla başlayan skandal büyüyor. Ürettiği EA189 motora sahip araçların emisyon gaz testlerinde hile yapıldığı tespit edilen VW'nin bir önceki modeli EA288 motora sahip araçlar manipülasyon şüphesiyle mercek altına alındı.
Manipülasyon nedeniyle sadece Avrupa Birliği'nde 8.5 milyon aracın satışı durduruldu. EA288 motora sahip araçların incelendiğini açıklayan VW manipüle edilen araçların ise telafi edici bir onarımdan sonra yeniden satışa çıkarılacağını belirtti.
milliyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...