E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Zelenskiy: Topraklarımızdan, bağımsızlığımızdan vazgeçmeyeceğiz 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığından vazgeçmeyeceklerini söyledi.

27.03.2025 - 22:34
Zelenskiy: Topraklarımızdan, bağımsızlığımızdan vazgeçmeyeceğiz

Zelenskiy, Fransa'nın ev sahipliğinde Paris'te gerçekleştirilen Ukrayna konulu liderler zirvesinin ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Zirveye katılan liderlerin Ukrayna'yı desteklemesinin kendisi için "motive edici" olduğunu ve bu desteğin süreceğine inandığını belirten Zelenskiy, bunun "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için kötü bir sinyal olduğunu" ifade etti.

Zelenskiy, Ukrayna'nın yalnız olmadığını vurgulayarak, "Teslim olmayacağız. Topraklarımızdan, bağımsızlığımızdan vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.

Savaşın sona erdirilmesi için yapılacak müzakerelerde Avrupa'nın da yer alması gerektiğini anlatan Zelenskiy, Fransa ve İngiltere'nin bu görüşmelere Avrupa'yı temsil edeceğini söyledi.

- Rus saldırıları ABD'ye raporlanacak

Suudi Arabistan'da yapılan görüşmelerde enerji ve sivil altyapısı ile denizde ateşkes sağlanmasıyla ilgili bir anlaşmaya varıldığını hatırlatan Zelenskiy, Ukrayna olarak bunu kabul ettiklerini dile getirdi.

Riyad'daki görüşmelerde verilen kararlara rağmen Rus ordusunun Ukrayna'da enerji ve sivil altyapısına saldırılar düzenlemeye devam ettiğini belirten Zelenskiy, konuyla ilgili ABD'ye rapor göndereceklerini ve Washington'dan "yanıt" bekleyeceklerini bildirdi.

Savaşın sona erdirilmesi için bir müzakere masası kurulduğu zaman Ukrayna'nın güçlü olarak bu görüşmelere katılması gerektiğini kaydeden Zelenskiy, bu yüzden güvenlik garantilerine ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Zelenskiy, "Amerika Birleşik Devletleri'nden garantiler istiyorum." dedi.

Savaşın bitmesi için Putin ile de görüşmeye hazır olduğunu vurgulayan Zelenskiy, "O (Putin) doğrudan müzakerelere hazır değil." şeklinde konuştu.

Zelenskiy, Ukrayna ve ABD arasında nadir toprak elementlerin anlaşmasıyla ilgili devam eden çalışmalara da değindi.

Anlaşma şartlarının "sürekli" değiştiğine dikkati çeken Zelenskiy, bu tür "önemli" bir anlaşma taslağının ayrıca Ukrayna parlamentosundan da onay alması gerektiğini ve iki taraftan hukuk uzmanlarının bu konu üzerinde çalıştığını kaydetti.

"Ancak ABD'nin, Ukrayna'nın genel olarak bu amaca karşı olduğu hissine kapılmasını istemem." diyen Zelenskiy, kendisine sorulan bir soruya yanıt olarak sadece Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının (AGİT) ülkesinin güvenlik garantisi için etkili olamayacağını belirtti.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Putin: ABD'nin Grönland için ciddi planları var
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Grönland'a yönelik adımlarının ...
Sarkozy hakkında 7 yıl hapis cezası istendi
Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında, yolsuzlukla yargılandığı ...
Starmer: Ukrayna'da barış tüm Avrupa için hayati önem taşıyor
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Ukrayna'da adil ve kalıcı barışı sağlama ...
 
Mısır'da turistik denizaltı battı
Mısır'ın Kızıldeniz kıyısında Rus turistlerin bulunduğu denizaltının batması ...
İngiltere: Rusya'ya yönelik yaptırımları kaldırmanın zamanı değil
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, halihazırda Rusya'ya yönelik yaptırımların ...
'Grönland konusunda gerginliği tırmandırıyor'
Danimarka Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen, ABD Başkanı Donald Trump'ı, ...
 
Japonya'dan o adalar için tahliye planı
Japonya, Tayvan yakınlarındaki ada eyaleti Okinawa'ya bağlı adalarda yaklaşık ...
Orman yangınlarında ölü sayısı 27'ye yükseldi
Güney Kore'nin güneydoğusunda 21 Mart'ta başlayan ve halen söndürülemeyen ...
Trump'ın Kanada ve Grönland planına destek yüzde 20'nin altında
ABD'de yapılan bir ankette, Başkan Donald Trump'ın Kanada ve Grönland'ın ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İstanbul
Kuzey Kore
Kızılyıldız
Ferit Şahenk
Almazbek Atambayev
Fernandao
Çanakkale Savaşları
Resmi
Sınav