E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

'Cizre'deki sağlık hizmetlerinde aksama yok' 

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Yeşilyurt, Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı süresince sağlık hizmeti sunumunda herhangi bir aksama yaşanmadığını bildirdi.

16.09.2015 - 14:49
 Cizre deki sağlık hizmetlerinde aksama yok

 Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Hakkı Yeşilyurt, AA muhabirine, terör olaylarının yaşandığı doğu ve güneydoğu illerindeki sağlık hizmeti sunumuna ilişkin bilgi verdi. 

Şırnak, Silopi, Mardin ve Cizre'deki sağlık tesislerini ve sağlık sunumunu yerinde incelemek için son bir aydır bölgede olduğunu anlatan Yeşilyurt, "Her gidişimizde sağlık hizmetlerinin tüm engellemelere rağmen nasıl bir özveriyle sunulduğunu gördük. Sokağa çıkamayan vatandaşlara hizmet aksaması yaşatmadık" dedi.

Cizre'de sokağa çıkma yasağı uygulandığı sırada da sağlık hizmetinin kesintisiz devam ettiğine dikkati çeken Yeşilyurt, şöyle konuştu:

"Yasağın kaldırılmasından sonra da bir hizmet ya da talep patlaması olması halinde biz buna yönelik tedbirleri aldık. Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını duyduğumuz anda ise Mardin Kızıltepe'de tıbbi hizmetler başkanımızın başkanlığındaki ekipte yer alan 7-8 branş hekimi ve ebelerimizi görevlendirdik. Resmi olarak oraya gönderdik. 'Bu görevlendirme, niçin bize yapıldı?' demediler, hepsi gidip görevlerini yaptılar." 

- "Doktor bulamadıkları iddiası doğru değil"

Yeşilyurt, doğu ve güneydoğu bölgelerinde doktor bulunamadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Doktor bulamıyorlar' sözü iftira ve yalandır. Bizim şu anda sistemimizde hiçbir aksama yok. Muayeneler, tetkik, tahlillerimiz ve hasta yatışlarımız devam ediyor. Ambulanslarımız güvenlik teyidi aldıkları en uç noktaya gidebiliyorlar. Burada hiçbir sıkıntı yok. Cizre'da girişin yasaklandığı zaman bölgedeydim. Yedek ekip oluşturduk. Diyarbakır'da 8 uzman hekimi de ayrıca takviye ekip olarak pazartesi itibariyle Cizre'ye yönlendirdik. Her branşta talepleri karşılayamama gibi bir şey asla olmaz. Bir sağlık çalışanımızı şehit verdik. Tek bir kurşunla Hakk'ın rahmetine kavuştu. Bu ve benzeri hadiseler olmasına rağmen hizmeti sıkıntıya uğratmadık."  
-"2 çocuk hekimini Cizre'ye gönderdik"
Cizre'de çocuk doktoru olmadığı iddialarına ilişkin, Yeşilyurt, Diyarbakır'dan iki çocuk hekimini Cizre'ye gönderdiklerini ve herhangi bir branşta eksiklik bulunmadığını söyledi.
Yeşilyurt, sağlık çalışanlarının büyük özveriyle bölgede hizmet verdiklerini ifade ederek, terör nedeniyle tedirginliğin olduğunu ancak hizmeti aksatmanın söz konusu olmadığını vurguladı.
Yeşilyurt,  şunları kaydetti:
"Arkadaşlarımızın oradaki özverisini ve çalışma azmini görünce ben de orada görev yapmak istedim. 'Hastamıza baktınız, doğumumuzu yaptırdınız' diye orada halkımız bize dua ediyor. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bir ambulans vakaya giderken diğer bir ambulans taranıyor. Ambulans şoförümüz taranan ambulansı siper ederek hastayı arabanın içine almaya çalışıyor. Ateş hattının ortasında son derece fedakar bir şekilde bu hizmeti sunuyorlar. Sağlık çalışanlarının hepsine bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz."

aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kolda kulak mı olur demeyin!
Tıp dünyası bu kez de kolda kulak yetiştirmeyi başardı.
Kısır yapmaz!
Lazer epilasyonun kısırlaştırdığına dair kulaktan dolma bilgiler dolanıyor ...
Bayramı kilo almadan geçirmenin yolları
Kurban Bayramında artış gösteren tatlı ve et tüketimi sağlık problemlerine ...
 
Ofiste beslenme püf noktaları
İş temponuzda hareketsiz yaşam ve hazır gıdalar ile ideal ölçülerinizden ...
Diren Pediatri!
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’ndaki ...
Diyetle Verilen Tüm Kilolar Bir Yılda Geri Alınıyor!
Diyetle verilen kilolar kısa sürede yine alındığını açıklayan uzmanlarımız, ...
 
Öğrenmeyi kolaylaştırmak için günde bir kase yoğurt tüketin!
Öğrenmeyi kolaylaştırmak için günde bir kase yoğurt tüketin! Yapılan araştırmada ...
Hazır Gıdalar Sigaradan Daha Çok Öldürüyor!
Hazır gıdalar sigaradan daha öldürdüğü ortaya çıktı. Uzmanlar tarafından ...
Şok... Erkeklerde prostat kanseri babadan oğlu geçiyor!
Uzman Sözen, "Tüm prostat kanserlerinin yüzden 10'unun babadan oğula kalıtım ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
bist
döviz
İran
ygs sonuçları
DEAŞ
Demba ba
Cüneyt Çakır
mehmet özkan