E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

60 Senede 5 Bin Şapka Biriktirdi 

Tahtta geçen 60 yıl boyunca, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in şapka tutkusu hiç bitmedi. Şu an 5 bin parçadan oluşan bir şapka koleksiyonuna sahip olduğu söyleniyor.

9.02.2012 - 12:06
60 Senede 5 Bin Şapka Biriktirdi

Tahta çıkşının 60'ıncı yılını kutlayan İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth'in, kraliyet tarihinde olduğu kadar moda tarihinde de ayrı bir yeri var.
Kraliçe'nin, bulunduğu ülkeye, iştirak ettiği davete, günün anlam ve önemine göre değişen farklı renk ve şekillerdeki şapkaları adeta onun imzası haline geldi.

Şimdiye dek 5 binden fazla şapka kullandığı tahmin edilen İkinci Elizabeth'in 'şapka geleneği' neredeyse kraliyet tacını bile gölgede bıraktı.
Kraliçe'nin en ünlü modacılarından Frédérick Fox, İkinci Elizabeth'in resmi gezilerinde bir tren vagonunu sadece şapkaları için ayırdığını anlattı.

Elizabeth'in biyografisini kaleme alan Robert Lacey ise, ABC News'a verdiği röportajda 'şapka geleneğini' şu sözlerle tarif etti: "Kraliyet şapkası, herhangi bir aksesuardan fazlasıdır. Neredeyse, kraliyet tacının alternatifidir. Her olayda takılan farklı şapkalar, farklı semboller barındırır".

Bir süs eşyası olmanın çok ötesinde işlevleri olan şapka, Kraliçe'nin saçlarını örter, yüzünü belirginleştirir, kalabalık içinde ve belli bir mesafeden de olsa seçilebilmesini sağlar.

İkinci Elizabeth'in, hem çok canlı renklerde hem de pastel tonlardaki şapkaları, gençlik yıllarında daha iddialı ve tuhaf modellerle dikkati çekiyordu. Gençken bir dönem yapma çiçeklerle bezenmiş, buket gibi boneler takan Kraliçe, spagettiye benzeyen şapkalar bile denemiş.
Kraliçe'nin 22 yıllık modacısı Louise Salvail'in, Elizabeth'in kendine özgü tarzı için yorumuysa, "Giyimi gayet klasik. Tüm çılgınlığını şapkalarıyla dışa vuruyor" şeklinde.(hürriyet)

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fehmi Koru'dan Turktime'a Müthiş Açıklamalar

(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) - İşte gündelik hayatından ...

En Çok Kazanan Manken
Stephanie Seymour (ABD'li) 15.8 milyon dolar
İlk Kez Araba Sahibi Oldu
Bugün "Saba Tümer ile Bugün" programına evinden canlı bağlantı ile katılan ...
 
'Toplu Sekste Tehdit' Davasında Şikâyetçi Yok!
İzzet Yıldızhan'dan şikâyetçi olan iki kadın ilk duruşmaya yüzlerini şalla ...
Taylor'ın Koleksiyonuna Servet Ödendi
İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen açık artırmada efsanevi oyuncu ...
19 Yıl Sonra!
Pop müziğin kraliçesinin Türkiye'ye geliş bileti kesildi! Madonna, 19 ...
 
İzzet Yıldızhan Kurtuldu!
İzzet Yıldızhan’dan şikâyetçi olan iki kadın ilk duruşmaya yüzlerini şalla ...
Twitter'ın Son Kurbanı
Bugün sosyal paylaşım sitesi Metin Akpınar'ın öldüğüne dair haberler çıktı.
Anne ve 11 yaşındaki Oğlu Sarhoş Olunca
İngiltere'de yaşayan bir anne ve 11 yaşındaki oğlu sokakta birlikte içki ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
şampiyonlar Ligi
Mersin İdmanyurdu
Ahmet Kural
seçim
TV8
ygs 2015
A) Milli Futbol Takımı
Slaven Bilic
Fernandao