E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Çalışma Çağında 50 Milyon Nüfus Var 

Şimşek, devlet olarak sadece 3 milyon kişiye istihdam sağlandığını, bu nedenle özel sektörün önünün açılması gerektiğini söyledi

17.08.2008 - 22:16
Çalışma Çağında 50 Milyon Nüfus Var

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Uşak'a geldi. İstihdam sorununun büyük bir sorun olduğunu söyleyen Bakan Şimşek çalışma çağında 50 milyon nüfusun olduğunu özel sektörün önünü açmaya çalıştıklarını söyledi.
Uşak programını Vali Kayhan Kavas'ı makamında ziyaret ederek başlayan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı, Uşak Organize Sanayi Bölgesi ve Murat Bey Gıda, Altınsar Battaniye ile Hitit Seramik fabrikalarını ziyaret etti.Uşak Valisi Kayhan Kavas, Bakan Şimşek'e, Karun Hazineleri'nin en değerli parçası olarak bilinen kanatlı denizatı broşunun imitasyonu ile Uşak kilimi hediye etti.
Teşvikte farklı bir yöntem uygulanması gerektiğini belirten Mehmet Şimşek "Yeni teşvik reformu çalışmamız var. Bunun üç boyutu var. Birincisi bölgesel değerlendirmeler, ikinci boyutu sektörel teşvik, üçüncüsü ise projeye yönelik teşviktir. Bunların hepsi şuanda inşa aşamasındadır."dedi.
Türkiye'nin çeşitli illerine geziler düzenleyerek sorunlara çözüm bulmaya çalıştıklarını belirten Bakan Şimşek, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın programının geç saatlere kadar sürmesi nedeniyle Uşak ziyaretini geç başlamak zorunda kaldığını söyledi. Devlet Bakanı Şimşek, AK Parti Uşak İl Teşkilatını ziyareti sırasında partililere hitaben yaptığı konuşmada teşvik uygulaması ve yeni teşvik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin son 5 yılda değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini kaydeden Şimşek, hiçbir sistemin mükemmel olmadığını hangi teşvik uygulanırsa uygulansın bazı kesimlerce eleştirilebileceğini ifade etti.
Dünyada ciddi bir kriz ekonomik krizin yaşandığını Türkiye'de de bunun yansımalarının olduğunu anlatan Bakan Şimşek, "Türkiye geçici olarak daha yavaş bir büyüme dönemine girdi. Dünyadaki ekonomik sıkıntıların etkisiyle enflasyonun yüksek seyrettiği, petrol fiyatlarının etkisiyle dış açığın büyüdüğü dönemler yaşıyoruz.. AB ekonomisi ciddi anlamda küçülmeye başladı. Biz düşük büyüyoruz. Sıkıntılar var ancak bu sıkıntıları aşmak için bir çalışıyoruz. Türkiye'de çalışma çağında 50 milyon nüfusumuz var. Devlet olarak 3 milyonunu istihdam ediyoruz. Bizim özel sektörün önünü açmamız lazım. İş ve aş üretenlerin hayatını kolaylaştıracağız, daha fazla yatırım ve istihdam olacak. Bizim yaklaşımımız bu. Yeni teşvik uygulaması ile ilgili çalışmalarımız var. Yeni uygulama kapsamında, bölgesel teşviklerde, bölgeler arasındaki gelişmişlik farkları giderilmeye çalışılacak. Tüm bunlar şu anda inşa aşamasında. Muhtemelen bu yaz sonunda belli bir noktaya gelmiş olacağız. Ne zaman ki belli bir noktaya getirdik, otururuz sanayicilerle geniş bir çerçevede tartışırız"dedi.
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek Ak Partililerin sorularını da yanıtlayarak gübre ve mazot fiyatlarındaki artışla ilgili açıklamalar yaptı. Sivaslı İlçesi'ne bağlı Yayalar Belediye Başkanı Halil Özkan'ın gübre fiyatları ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Bakan Şimşek, ''Çiftçinin çok zorlandığının farkındayız. Ancak, biz hem gübreyi hem mazotu sübvanse ediyoruz. Bu sene tarım sektörüne, çiftçilere sübvansiyon, doğrudan gelir katkısı veya diğer destekler yoluyla vereceğimiz para 5,7- 5,8 milyar YTL. Gübre yatırımı konusu Ahmedinejad'ın ziyareti sırasında da konuşuldu. Gelecek hafta İran'a giderek iki ülke arasındaki ticaretin daha fazla nasıl geliştirebileceği yönünde görüşmeler yapacağım.''dedi.


BAKAN ŞİMŞEK'E FENERBAHÇE BATTANİYESİ


Bakan Şimşek daha sonra, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile fabrika ziyaretlerinde bulundu. Ziyarette OSB Başkanı Hazim Sesli'nin teşvik sistemiyle ilgili taleplerini dinleyen Şimşek, yürürlükteki sistemle ilgili gezdiği illerden değişik tepkiler aldığını, tüm görüşlerin ortak akılla değerlendirileceğini ifade etti. Sesli, ziyaret sonunda Bakan Şimşek'e, Fenerbahçe battaniyesi ve el dokuması Uşak kilimi hediye etti. Fenerbahçeli olan Bakan Şimşek, "Bu işe Aziz bey çok sevinecek" diyerek espri yaptı.
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek daha sonra konferans için konuşma yapacağı Atatürk Kültür Merkezi'nin yakınında kurulan semt pazarını gezdi. Pazarda vatandaşlarla bir süre sohbet eden Şimşek, vatandaşların fiyatlarla ilgili şikayetlerini de dinledi





YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
cem 10 Ağustos 2008 Pazar 

Yakışırrr..Koray beyin ki nerede acaba?.Ah ah ocaklardan nerelere geldik..Birde bize kendini geliştirmeyen diyordunuz:))))

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vergi Borcuna Otomatik Haciz
Türkiye genelinde vergi borcunu ödemeyen mükelleflerin isimleri tek tek listeleniyor.
Altın ve Gümüşte Sert Düşüş
Euro Bölgesi’nin daralması dolara yaradı ve Euro/dolar paritesi altı ayın ...
KEY Ödemeleri Danıştay’da!
Birleşik Kamu-İş yöneticileri, Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine ...
 
Memurlar Ek Ödeme İçin Kararname Bekliyor
Memurlara bu aydan itibaren verilecek ''ek ödeme'' ile ilgili kararnamenin ...
Bakan Eker’den "Kene İlacı Alım İhalesi" Açıklaması
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, keneyle mücadele kapsamında ilaç ...
İşsiz Sayısı 41 Bin Arttı..
Türkiye genelinde işsiz sayısı Mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine ...
 
Petrol Fiyatı 115 Dolara Geriledi
Dün 3 dolar birden artan ve bugün 117,42 dolara kadar yükselen petrol ...
Bakan Unakıtan TÜMSİAD'ı Kabul Etti
TÜMSİAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan ...
KESK Başbakanlık'ta Masa Dağıtacak
KESK Genel Başkanı Sami Evren, hükümetin Toplu İş Sözleşmesi'nin kabul ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Serdar Ortaç
Suudi Arabistan
IŞİD
Tehdit
ütopya
Ahmet Kaya
A) Milli Futbol Takımı
Barack Obama
yargıtay