Güngör, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Ekimde yürürlüğe giren Sağlık Uygulama Tebliği'ne getirilen yeni bir düzenlemeyle tutarları artırılan muayene ücretlerinin tahsilatından yine eczacıların sorumlu tutulduğunu hatırlattı.
Güngör, hastaların reçeteye yazılı ilaçlarını almak üzere eczanelere gittiklerinde, takip numarası sistemindeki problemlerden dolayı anormal miktarda çıkan muayene ücretleriyle karşılaşmaya başladıklarını belirtti.
SGK ile sözleşmeli hastanelerin, hasta başvurusu anında her hasta için bir takip numarası almak üzere sisteme girdiğini kaydeden Güngör, ancak kurumun kendisinden veya hastanenin otomasyon programından çoğu zaman da internet bağlantısında yaşanan aksaklıklardan dolayı sistemin anında takip numarası veremediğini, görevli personelin de bu işlemi tekrar tekrar yapmak durumunda kaldığını anlattı.
Bu durumun Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerine iletildiğini belirten Güngör, kurumun, vatandaşların mağdur olmamaları bakımından hastaların sağlık kuruluşlarına başvurularında alınmış, ancak işlem görmemiş takip numaralarının, sağlık kuruluşları tarafından en kısa sürede silinmesinin büyük önem arz ettiğinin bildirmesine rağmen söz konusu problemin devam ettiğini ifade etti.
Güngör, şunları kaydetti:
''Muayene ücretlerinin eczaneler üzerinden tahsilatı derhal durdurulmalıdır. Muayene ücretleri eczanelerde değil, kaynağında yani hastanın sağlık kuruluşuna başvurusu esnasında tahsil edilirse, nasıl bir sistem hatası yaşanırsa yaşansın, hastanın ve görevli memurun o andaki müdahalesiyle sorun yine o anda çözüme kavuşturulacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu'nu hastalarla eczacıları karşı karşıya getiren bu akıl almaz yöntemden bir an önce vazgeçmeye çağırıyoruz. Eczaneler tahsilatçı, hastalar müşteri değildir.''
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |