Bilim insanları sağlıklı kahvaltının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtladı.Öğrenmeyi kolaylaştıran besinler neler? Daha hızlı nasıl öğrenebiliriz? İşte uzmanlardan altın tavsiyeler... Güzlü bir hafızanın dengeli alınan protein ve vitaminlerle elde edilebileceğini araştırma sonucu kesin olarak söyleyen araştırmacılar B grubu vitaminler ve Omega 3 yağ asidinin sonuçlarını yayımladı.[B Vitamini ve Omega 3 ile Beyin Gücünüzü Üst Seviyeye Çıkarın]
Sağlıklı yapılan kahvaltının beyin üzerindeki olumlu etkilerinden sonrakonuyu daha detaylı araştıran bilimadamları, yapılan bilimsel testler sonucu dengeli beslenmenin hafızayı ve beyin etkileşimini en üst seviyeye çıkardığını ortaya koydu. Güzlü bir hafızanın dengeli alınan protein ve vitaminlerle elde edilebileceğini araştırma sonucu kesin olarak söyleyen araştırmacılar B grubu vitaminler ve Omega 3 yağ asidinin sonuçlarını yayımladı.
Araştırmada; algılamayı arttıran ve hafızayı güçlendiren bazı besinlerin olduğu ortaya konmuş olmasına rağmen daha güçlü bir hafıza ve konsantrasyon yeteneği için sadece belli besinlere yönelmek ve bu besinlerden mucize beklemenin doğru olmadığı da vurgulandı.
Araştırma sonuçlarına göre maksimum performan için şunlar söylendi;
- Yeterli ve dengeli beslenme; beş grup besinin (et, ekmek, süt-yoğurt, sebze-meyve, yağ-şeker) yeterli miktarda tüketilmesiyle ulaşılır. Bu besinlerin önerilen tüketim miktarları, kişiye göre değişiklik gösterir. Bireyin yaş, cinsiyet, sağlık, besin ve öğün tercihleri ve fiziksel aktivite durumu tüketim ve ihtiyaç miktarlarını etkilemekte.
Bununla beraber beyin gelişimini, konsantrasyon yeteneğini artırdığı ve öğrenmeyi kolaylaştırdığı bilinen besinleri ve maddeleri tanıtacak olursak.
- B grubundan bir vitamin olan Folik Asit beyin için çok önemlidir. Beyin gelişimi ve zeka üzerine olan etkileri daha anne karnından itibaren takip edilmektedir. Folik asit yetersizliği zeka geriliğine sebep olabilmektedir. Bir nevi beynin gıdası diyebiliriz. USA Rice Federation’a göre 100 gr. pirinç, 4 mikrogram folik asit içerir. Özellikle pirinç tüketerek folik asit ihtiyacını önemli ölçüde tutturabiliriz.
- B grubu vitaminleri strese, yorgunluğa, paniğe çok iyi gelir. Yetersizliğinde konsantrasyonun düştüğü ve unutkanlık, öğrenme zorluğu geliştiği gözlemlenir. Kuru baklagiller, kırmızı et, ay çekirdeği, balık, yoğurt, süt, peynir, yeşil yapraklı sebzeler, tavuk eti, yerfıstığı, muz, kavun, brokoli, ıspanak, domates, yumurta, kavun ve enginar B grubu vitaminleri bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir.
- Bir çeşit B vitamini olan kolin yağların enerjiye çevrilmesini kolaylaştırır. Sinir iletiminde çok önemli görevleri vardır ve yapılan çalışmalarda güçlü hafıza ile arasında güçlü bir bağlantı bulunmuştur. Kolin her canlı hücrede bulunur. Hani her türlü hayvan etinde ve sebzede mevcut bulunur.
- Omega 3 yağ asitlerinden zengin sardalya, ton balığı, somon balığı, koyu yeşil yapraklı sebzeler, keten tohumu ile beslenmek zeka gelişimini ve hafızayı olumlu yönde etkilediği zaten her zaman söylenilmekte.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...