Donanma yetkilisi Adrey Baranov yaptığı açıklamada Kırım'da bulunan Rus donanmasının çekilmesinin Rusya'nın güney güvenliğini etkileyeceğini, bu yüzden Karadeniz Donanmasını Akdeniz'e taşayıcaklarını ifade etti.
NATO üyeliği için Aralık ayında takvim almaya çalışan Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko 50 Savaş gemisi ve 80 kadar savaş uçağının bulunduğu Sivastopol üssünü Rusya'nın bir an önce boşaltmasını istiyor. Kiev'in NATO üyesi olabilmesi için topraklarında başka ülkelere ait askeri üslerin bulunmaması gerekiyor.
Rusya uzun süredir Sovyetler Birliği döneminde üs olarak kullandığı Suriye Tartus üssü için Şam'la temaslarını sürdürüyor. Rus basınında yer alan bilgilere göre Moskova Tartus üssünü El-Latakia yakınlarına doğru genişleterek bölgeye yeni iskele inşa edecek. Rusya'nın ilk aşamada Tartus üssüne 10 savaş gemisini göndereceği belirtiliyor. Ancak konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Baranov Rusya'nın sürekli olarak Karadeniz donanmasını güçlendirdiğini ifade ederek, "Gürcistan'a yönelik gerçekleştirilen operasyonda çok tecrübeler kazandık. Mayın ve diğer ek gemiler donanmaya katıldı. Hava savunma sistemi de geliştirildi." dedi. Karadeniz Donanmasının NATO ile ilişkileri devam ettirmesinden yana olduklarını kaydeden komutan, "Gürcistan'da yaşanan kriz nedeni ile NATO ile ilişkilerin sonlandırılmasını anlayamıyorum." eleştirisi getirdi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
|
|||||
|
Bunlar da ilginizi çekebilir...