Ermenistan’da, Ankara ile imzalanması planlanan protokollere sert tepki gösteren muhalefet, Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’ı yasal yoldan devirebilmek amacıyla halk oylaması yapılmasını istedi.
Muhalefetteki Miras Partisi’nin lideri Armen Martirosyan, Türk-Ermeni protokollerinin içeriğine katılmadıklarını, belgelerin parlamentonun onayına sunulmadan önce halk oylaması düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Martirosyan, Ermenistan’ın dış politikasından Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’ın sorumlu olduğunu, bu nedenle halkın kendisine güvenip güvenmediği konusunda ayrı bir referandum yapılmasını istediklerini belirtti.
Muhalefet üyesi partilerin, Sarkisyan’ı parlamentoda azledecek gücü bulunmuyor. Protokollerin iki ülkenin varolan sınırlarını tanımasını öngörmesinden de rahatsızlık duyduklarını söyleyen muhalefet lideri, “Bu, Kars Antlaşması’nı kabul etmekten başka bir anlama gelmez” dedi.
‘Öküz altında buzağı’
Türkiye’nin bugünkü sınırları ve Kars Antlaşması, son günlerde Erivan’da en çok tartışılan konuların başında geliyor. Muhalefetin boy hedefi durumundaki Dışişleri Bakanı Eduard Nalbantyan, protokolleri onaylamanın Kars Antlaşması’nı kabul etmek anlamına gelip gelmediğini soran gazeteciye, “Öküz altında buzağı aramayın” diye tepki gösterdi.
Antlaşma, 13 Ekim 1921’de TBMM Hükümeti ile Kafkasya’daki Sovyet cumhuriyetleri Ermenistan, Azerbaycan ve Gürcistan arasında imzalanmış, söz konusu ülkelerin sınırları kesinleşmişti.
Ancak, son yıllarda Ermenistan’daki bazı çevreler Kars Antlaşması’nı, dolayısıyla Türkiye’nin sınırlarını tanımadıklarını ve Sevr Antlaşması’nı temel aldıklarını açıklıyor.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...