Batı Afrika'da 6 binden fazla kişinin ölümüne neden olan Ebola virüsüne karşı geliştirilme aşamasında olan aşının denemelerinin durdurulduğu açıklandı.
Ebola aşısının test edildiği hastaneden yapılan açıklamada, aşıyla ilgili gönüllü kişiler üzerinde İsviçre'de devam eden denemelerin tedbir amaçlı durdurulduğu ifade edildi.
Aşının beklenmedik yan etkilerinin görüldüğü, bu nedenle deneme çalışmalarının askıya alındığı bildirildi.
Yetkililerin aşının denendiği dört kişiden el ve ayaklarında eklem ağrısı şikayeti aldıkları belirtildi. Aşının testlerine ocak ayında Cenevre kentinde tekrar başlanacağı bildirildi.
Kanada'da üretilen Ebola aşısı denenmesi için kasım ayında 59 kişi gönüllü olmuştu.
aa
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...