Tüzmen, artık uzunca bir süre, dünya ülkelerinin önemli bir bölümünün düşük kalkınma hızı, yüksek işsizlik ve enflasyon gibi sorunlarla, daha fazla mücadele etmek zorunda kalacaklarını kaydetti.
Yaşanmakta olan büyük krize eş zamanlı olarak da başta gıda maddeleri olmak üzere, dünya emtia fiyatlarının hızla arttığını belirten Bakan Tüzmen, özellikle gıda maddelerindeki artışların, dünya ülkeleri arasında var olan gelir dengesizliğini daha arttıracağı gibi, sosyal ve politik sorunların çözümlerini daha da güçleştireceğini ifade etti.
Bakan Tüzmen, İslam ülkelerinin, bu sorunlardan en fazla etkilenecek ülkeler arasında olacağının da kuşkusuz olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:
"Bu gelişmeleri de göz önünde bulundurarak, hep birlikte yoksulluğun azaltılması amacıyla, bugüne kadar gösterilen çabaların ötesinde, daha fazla dayanışmaya, çalışmaya, ekonomik ve ticari işbirliğine ihtiyaç bulunmaktadır.
Önümüzdeki dönemde başlattığımız ikili ve çok taraflı projeleri bir taraftan hızla tamamlarken, diğer taraftan yeni işbirliği program ve projelerini de hızla hayata geçirmeliyiz."
İslam ülkeleri arasındaki işbirliğinin somut adımlara dönüştürülmesi için çok önemli adımlar atıldığını belirten Tüzmen, Komşu ve Çevre Ülkeler ve Afrika ile Ticari ve Ekonomik İlişkilerin Geliştirilmesi Stratejisi ile bu stratejiler kapsamındaki temel hedef olan, İslam ülkeleri ile Türkiye arasındaki ticaretin olabildiğince serbestleştirilmesi, ekonomik mevzuatın ve altyapının uyumlaştırılması yönünde önemli mesafe kaydedildiğini söyledi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...