Hülya Ömür bildiriyor- Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi kapsamında Eskişehir Garı’nın yeraltına alınması projesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Eskişehir’in demiryolu konusunda ilklerin şehri olduğunu dile getiren Yıldırım, ilk lokomotifin yanı sıra ilk hızlı treninin de Eskişehir’de başlayacağını kaydetti. Ankara-İstanbul-Eskişehir hızlı tren projesi sayesinde Eskişehir’in Türkiye’nin sayılı illeri arasında yer aldığını belirten Yıldırım, ilk lojistik köyün de Eskişehir’de kurulacağını bildirdi. Yıldırım, "Tünelin ışığını, yolun ise sonunu görme anlayışı ile çalışıyoruz. Eskişehir Garı’nın yeraltına alınması proje bedeli 63 milyon YTL. Tabi para söz konusu olunca müracaat edilen yer belli; Maliye Bakanlığı. Eskişehir şanslı bir şehir. Eskişehir Milletvekili Maliye Bakanı, projeyle ilgili her türlü imkanı sağladı. Proje Maliye Bakanı sayesinde bitirilecek. Projeyi yaparken trenler durmayacak. Bir bakacaksınız ki gar geçişi açılmış. Bizimkisi anlık. Magazin programı yapsak. Bir hafta gündemde olur. Hizmetin fiyakası olmuyor" diye konuştu. Yıldırım, Eskişehir’in 123 ihracatçısı ile Türkiye’ye 1.5 milyar dolarlık katkı sağladığına da dikkat çekti.
Yıldırım, hızlı trenin yıl sonuna kadar bitirileceğini belirterek, Eskişehir’in tek farkının demiryolları olduğunu söyledi. TÜLOMSAŞ’ın Eskişehir’in yan sanayisine 45 milyon dolarlık destek verdiğinin altını çizen Yıldırım, TÜLOMSAŞ’ın 25 milyon dolarlık ihracat yaptığına da dikkat çekti. Personelin yüzde 18 azalmasına rağmen TÜLOMSAŞ’ta verimliliğin arttığını dile getiren Yıldırım, "Kıskanma ne olur çalış senin de olsun" dedi. Yıldırım, ayrıca 28 Kasım’da Eskişehir Havalimanı ihalesinin de yapılacağını bildirdi.
-"AĞANIN ELİ TUTULMAZ"-
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Eskişehir’i Türkiye’nin her yerine kara-hava ve demiryolu ile bağlayacaklarını söyleyerek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’da Eskişehir’den denize ayrı bir yol istedi. Unakkıtan, "Gemlik mi olur, neresi olur? Siz kara verin" diyen Unakıtan’a Yıldırım, "Ağanın eli tutulmaz" yanıtını verdi. Unakıtan, projenin hazır olması halinde gereğinin yapılacağını söyledi. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaları demiryollarına bağlayacaklarını kaydeden Unakıtan, demiryollarının fabrikaların içine kadar geleceğini söyledi.
-"ESKİŞEHİR KOMBİNE TAŞIMACILIĞIN MERKEZİ OLACAK"-
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ise proje kapsamında Eskişehir’i ikiyi bölen toplam 3 bin 400 metre uzunluğundaki demiryolu hattını yeraltına alacaklarını ve hızlı tren ile konvansiyonel trenlerin kullanımı için toplam 5 hatlı yol yapılacağını açıkladı. Karaman, ihale bedelinin 63 milyon YTL olduğunu ve 8 ayda bitirileceğini söyledi. UKOME kararını beklediklerini anlatan Karaman, Eskişehir Garı’ndaki mevcut yük ve depo merkezlerini ise OSB’deki Hasanbey’e nakledileceğini, Hasanbey Lojistik Köy Projesi ile de Eskişehir’in modern kombine taşımacılığının merkezi haline geleceğini sözlerini ekledi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...