Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, terör olayları nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanan yerlerde sağlık hizmetinin aksamadan yürütülmesi için sağlık çalışanlarının özveriyle görev yaptığını belirterek, "Orada, sivil vatandaşlarımızın mağduriyetinin müsebbibi mayın döşeyenler, sokakları kazanlardır. Müsebbibi, oraya kamu hizmetlerin gidişini engelleyenlerdir" dedi.
Bakan Müezzinoğlu, KKTC Sağlık Bakanı Salih İzbul ve beraberindeki heyeti kabulünün ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
"Terör olaylarının bölgedeki sağlık hizmetine etkisi, 'Cizre Devlet Hastanesinden iki uzman hekimin güvenlik nedeniyle ayrıldığı' iddiası ve HDP'li Bakanın 'bir bebek ile 70 yaşında kişinin sağlık hizmetine ulaşamadığı için yaşamını yitirdiği' açıklaması" ile ilgili soru üzerine Müezzinoğlu, güvenlik ortamının sağlıklı olmadığı yerlerde sağlık hizmetinin ideal sunulması beklentisinin yanlışlığına işaret etti.
Müezzinoğlu, "Yolların mayınlarla döşendiği, şehir içinde araçların geçişini engelleyecek şekilde kazıldığı ortamlarda, bizim vatandaşımıza sağlık hizmetlerini arzu ettiğimiz ideal noktada ulaştırabilmemiz mümkün değil" dedi.
Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Cizre'deki 66 diyaliz hastası, 8 gün boyunca diyalize gitmeleri gerekiyordu, bu kişilerin hepsi evlerinden alınarak Cizre, Silopi ve Şırnak merkezdeki hastanelere yerleştirilerek diyaliz tedavileri yapılabilecek kadar duyarlı hizmet verildi. O nedenle bir algı operasyonu yapılmak isteniyor. Bir defa teröriste 'terörist' demeyen hiçbir anlayışa, bizim gündemimizde algı operasyonlarına müsaade etmememiz lazım. Biz insanı yaşatmak için varız ama sokakların güvenliği de birinci öncelikler arasında olmalı. Orada, sivil vatandaşlarımızın mağduriyetinin müsebbibi mayın döşeyenler, sokakları kazanlardır. Müsebbibi, oraya kamu hizmetlerin gidişini engelleyenlerdir. Bunlara 78 milyon ülke insanı olarak başta Kürt kökenli vatandaşlarımız olarak el birliği ve gönül birliğiyle tavır koymamız lazım ve bu teröristleri bu topraklardan mutlaka atmamız gerekiyor."
"Ülkenin her karış toprağında siyaset yapmak onurdur"
AK Parti için Türkiye'nin 780 bin metrekaresinin aynı değerde olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
"İhtiyaç olursa Hakkari'ye ve Şırnak'a gideriz. 78 milyonun kardeşliği ile ilgili birlik ve beraberliği ile ilgili yol haritamız, milletin, coğrafyamızın tamamıdır ve bayrağımızdır. O bayrak, Edirne'de ne kadar saygın ve nazlı dalgalanıyorsa Hakkari ve Şırnak'ta da o kadar saygın ve nazlı dalgalanacaktır. Bizim derdimiz budur. Oralara gitmeyenler, oralarda siyaset yapmaktan çekinenler, esasında bu ülkenin bugün geldiği noktada da sorumluluklarını kendi vicdanlarında değerlendirmeleri gerekir. O nedenle ülkenin her karış toprağında bu millet için siyaset yapmak bizim için onur ve şereftir. Bu nerede anlamlıysa nerede değer katacaksa biz orada olmaktan mutlu oluruz."
aa
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...