Şirketin İMKB’ye yaptığı açıklamaya göre devir bedelinin ödemesi, sözleşmenin Rekabet Kurumu tarafından onaylanması ve Türk Patent Enstitüsü’nün söz konusu markayı Anadolu Efes adına tescil etmesinin ardından nakden ve defaten gerçekleştirilecek.
Anadolu Efes’in İMKB’nin Cuma günkü bülteninde yer alan açıklamasında da Mey Alkollü İçkiler ile varılan anlaşmanın, gerekli yasal izinler alındıktan sonra uygulamaya konacağı belirtilmişti.
Tekel Birası’nın asırlık yolculuğu İsviçreli Bomonti kardeşlerin 1890’da bir bira fabrikası kurmasıyla başladı. 1902’de fabrikanın kapasitesi artırıldı ve fabrika bugünkü İstanbul Tekel Baş Müdürlüğü’nün olduğu yere taşındı.
1939’da bira üretimi Tekel’e geçti. Tekel Alkol’ün özelleştirilmesi sonrasında Tekel Birası 2005’ten bu yana Mey tarafından üretiliyordu.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...